τομείς δράσης

Τομείς δράσης της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ είναι:

  1. Α Βοήθειες :  Το τμήμα Α Βοηθειών αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την κάλυψη αθλητικών γεγονότων ,κοινωνικών δράσεων ,ατυχημάτων,εντός του τομέα ευθύνης της ομάδας.Οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη της ομάδας,για μαθητές σχολείων,φοιτητές σχολών,εκπαιδευτικούς,συλλόγους προσωπικό εταιριών κ.α.Είναι τμήμα στελεχωμένο με άτομα που έχουν διεθνής πιστοποιήσεις,πολύ καλά εξοπλισμένο με φορεία,φορητά φαρμακεια,αναλώσημα κ.α.
  2. Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση:Το τμήμα αυτό έχει αναλάβει την επιτήρηση των δασών ,καθ΄όλη την αντιπυρική περίοδο.Εποπτευει τον τομέα δράσης της ομάδας είτε με εποχούμενες ( με οχήματα 4χ4,μηχανές) ,είτε με στατικές περιπολίες σε όλο τον τομέα ευθύνης της ομάδας.Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς αφου ενημερώσουν την Πυροσβεστική υπηρεσία ,βοηθάνε τους πυροσβέστες στην κατάσβεση της .Εκπαιδευμένοιαπό την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από το διασυνοριακό πρόγραμμα OYTLAND 1 .
  3. Ερευνα -Διάσωση: Ορεινή Διάσωση: Το τμήμα της ορεινής διάσωσης άρτια εκπαιδεύμενονο και εξοπλήσμενο, εξειδικεύετε στην διάσωση-ανασειρσή ατόμων απο ατυχήματα που συνέβησαν σε απόκριμνες πλαγιές.Τροχαία είτε ορειβατικών άλλα και αναζήτηση χαμένων ατόμων σε ορεινό όγκο.Το τμήμα αυτό έχει την δυνατότητα να καλύψει όλο τον τομέα ευθύνης μας.
  4. Διοικητικής Μέριμνας: Η Διοικητική μέριμνα εκπαιδευεται και οργανώνεται για την παροχή εφοδίων,υλικών στα άτομα της ομάδας που είναι σε αποστολή.Σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών μπορεί να στήσει και να οργανώσει  καταυλισμούς για την υποδοχή πληθησμού.Εκπαιδευμένη για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε τυχών θύματα.
  5. Τηλεπικοινωνιών -Νέων τεχνολογιώνΣκοπός του τμήματος τηλεπικοινωνιών -νέων τεχνολογίας της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ είναι να χειρίζεται θέματα που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες, ασύρματες και  ηλεκτρονικές, όπως και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της λειτουργίας της ομάδας. Χρήση αυτών θα χρειαστεί να γίνει σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.Στις δραστηριότητες του τμήματος περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ραδιοζεύξης μεταξύ της περιφέρειας με τα κέντρα λήψης αποφάσεων , για την κάλυψη και απομακρυσμένων τηλεπικοινωνιακών αναγκών,η συμετοχή της ομάδας σε διεθνή contest,ασκήσεις που διοργανώνει η Δνση Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η εκπαίδευση των μελών στην χρήση ασύρματων επικοινωνιών.