You are currently viewing Νεστόριο Καστοριάς 2023

Νεστόριο Καστοριάς 2023

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ   17-19/3

Στις  17 με 19 Μαρτίου, διεξήχθη στο Νεστόριο Καστοριάς εκπαιδευτική άσκηση εθελοντικών ομάδων.
Την άσκηση διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η εθελοντική ομάδα Καστοριάς Ε.Τ.Α.Κ.

Η άσκηση περιελάβανε εκπαίδευση καταρρίχησης σε βράχο 5 μέτρων,  νυχτερινή πεζοπορία, έρευνα και διάσωση σε δασώδη περιοχή, διάσχιση ποταμού  με εναέρια σχοινιά και μεταφορά ασθενούς με διασωστική σανίδα, καταρρίχηση από βράχο 60 μέτρων, εκπαίδευση σε δασοπυρόσβεση, σενάριο δασοπυρόσβεσης, καθώς και εκπαίδευση σε χρήση αλυσοπρίονου και κοπή ξύλων.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης, ήταν παρόντες και στις τρεις μέρες της άσκησης, με συμμετοχή 15 ατόμων.

Η  Ομάδα μας έλαβε μέρος σε όλες τις δράσεις της άσκησης, ενώ αξίζει να αναφερθεί  ότι παρείχε εκπαίδευση στην δασοπυρόσβεση στις άλλες ομάδες, τόσο με το πυροσβεστικό της όχημα, όσο και με το πεζοπόρο τμήμα της.

Τέλος, να τονίσουμε ότι όλες οι επικοινωνίες πραγματοποιήθηκαν, μέσω του πλήρους φορητού  και αυτόνομου ενεργειακά, συστήματος  ραδιοεπικοινωνιών της ομάδας μας.  (GOBOX).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία, τις υπόλοιπες ομάδες που έλαβαν μέρος για την συνεργασία. Καθώς και τα συμμετέχοντα μέλη της ομάδας μας, που στήριξαν  την συμμετοχή  της ομάδας στην άσκηση.