You are currently viewing Πολιτισμός και Οικολογία B’

Πολιτισμός και Οικολογία B’

Μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου, συμμετέχουμε στη δράση Πολιτισμός και Οικολογία.

Η δράση αυτή ξεκίνησε το καλοκαίρι. Μια πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου και την συνδρομή της ομάδας μας. Πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, το πρωί, η κεντρική δράση εθελοντικού καθαρισμού (απορρύπανσης) των πέντε (5) αλσυλλίων του Τριλόφου.

– ΚΟΤΡΩΝΙ
– ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
– ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
– ΣΙΝΟΥΔΗ
– ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ
Ήδη τον περασμένο Ιούλιο (14/7/2020) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία αντίστοιχη πιλοτική δράση, κατά τη διάρκεια της οποίας, με την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη συνεισφορά των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, εντοπίστηκαν και απορρυπάνθηκαν μερικώς κάποια από τα προβληματικά σημεία.
Επιδίωξή μας είναι να συμμετάσχουν οι πολίτες – κυρίως οι νέοι – και οι φορείς του Τριλόφου που το επιθυμούν, με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης και της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου.
Με την σύμπραξη στην σημαντική αυτή προσπάθεια, οι χώροι αυτοί θα είναι κατάλληλοι για ασφαλή επίσκεψη.
Σημείο συνάντησης των μελών μας και οργάνωσης υλικού η βάση μας στην Καρδία. Οργανώθηκαν και χωρίστηκαν τα υλικά για τις 5 ομάδες. Σακούλες απορριμμάτων, γάντια μίας χρήσης, μάσκες μίας χρήσης.
Ο ρόλος της ομάδας μας ήταν να διασφαλίσουμε την διεξαγωγή της δράσης με ασφάλεια, χωρίς απρόοπτα, με υγεία. Αποφυγή συνωστισμού. Διατήρηση αποστάσεων. Χρήση προστατευτικού υλικού: γάντια και μάσκας.
Η δράση στέφθηκε με επιτυχία. Πέραν της καθαριότητας, η δράση συνέβαλε στην γνωριμία μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Δόθηκε το καλό παράδειγμα από γονείς στα παιδιά. ‘Εγινε απόλυτα σαφές ότι οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον, να λειτουργούμε ομαδικά και να αγαπάμε τον τόπο μας.
Στο τέλος της δράσης, συναντηθήκαμε στο καφέ-μπαρ Τοξότης, που ανήκει σε μέλος μας για να ξεκουραστούμε πίνοντας καφέ, νερό, τσάι κλπ και να μοιραστούμε με χαμόγελο τις εμπειρίες της ημέρας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον διοργανωτή Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου

Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες,,
Η επιθυμία για συνεργασία και συνεννόηση για την επίτευξη ευγενικών σκοπών, όπως είναι η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του μεγάλου μας χωριού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σπουδαία αποτελέσματα.
Είναι μαγεία να βλέπεις ανθρώπους, πολίτες, μέλη φορέων και συλλόγων, όλων των ηλικιών, να συνεργάζονται αρμονικά, με κέφι, ανυπόκριτη χαρά και ανυστερόβουλη προθυμία για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό. Το σημερινό ήταν μάθημα ζωής για τα παιδιά μας και παραγωγή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για όλους μας
Συγχαρητήρια !!!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου, που έλαβε την πρωτοβουλία της δράσης αλλά και με την ιδιότητα του ως συνδιοργανωτής, θέλει να ευχαριστήσει ολόψυχα τους 140 εθελοντές της δράσης μας:
1. Τα παιδιά μας και τους νέους μας που είναι το μέλλον του τόπου μας.
2. Τους ηλικιωμένους μας που εμπνέουν διαρκώς τους νεότερους με τη στάση τους.
3. Τους ενεργούς πολίτες του Τριλόφου.
4. Τα μέλη και τα ΔΣ των συνεργαζόμενων Συλλόγων του Τριλόφου:
– Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας.
Πρόεδρος Ιωάννης Δελημήτρου.
– Χορευτικός Όμιλος Τριλόφου “Ζουμπάτ”.
Πρόεδρος Χρήστος Παναγιώτου.
– Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Τριλόφου.
Πρόεδρος Γιώργος Γριτζάς.
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου
Τριλόφου.
Πρόεδρος Δημήτρης Ζουλφάκος.
– Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Τριλόφου.
Πρόεδρος Άννα Χατζηνούσκα.
– Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Τριλόφου.
Πρόεδρος Κώστας Περήφανος.
– Σύλλογος Γυναικών Τριλόφου.
Πρόεδρος Ευριδίκη Καραμανώλη.
– Συμβούλιο Νέων Τριλόφου – Πλαγιαρίου.
Εκπρόσωπος Δράσης Σταύρος Παπαγιάννης
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται προς την Τοπική Κοινότητα Τριλόφου και τον Δήμο Θέρμης που στάθηκαν αρωγοί στην δράση μας, την Πρόεδρο της Κοινότητας Τριλόφου κ. Κατερίνα Λιόλιου, τους κοινοτικούς συμβούλους κ.κ. Γιώργο Πανώρα και Στέφανο Ντινόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Πράτανο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στέλιο Αποστόλου, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Πονερίδη, τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών Πρασίνου Περιβάλλοντος & Αγρ. Ανάπτυξης κ. Στέργιο Γκιζάρη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδη.
Με ευγνωμοσύνη
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου.
Αριστοτέλης Κατσουγιαννόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της δράσης δείτε πατώντας εδώ.
Δελτίο τύπου Δήμου Θέρμης https://bit.ly/3d1pKaq