You are currently viewing Πολιτισμός και Οικολογία

Πολιτισμός και Οικολογία

Μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου, συμμετέχουμε στη δράση Πολιτισμός και Οικολογία.

Όπως αναφέρεται στην ακόλουθη πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου η δράση αφορά 2 φάσεις για αρχή. Εμείς, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, συμμετείχαμε με χαρά στην πρώτη φάση, στις  14 Ιουλίου και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε διαθέσιμοι και για την δεύτερη φάση τον Σεπτέμβρη.

“Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μπορεί να έχει περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές μας και να μας έχει οδηγήσει να επαναπροσδιορίσουμε τα σχέδια και τις προτεραιότητές μας. Ωστόσο τα μέλη μας δεν παύουν στιγμή να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις γεμάτες ζωή, κίνηση και αισιοδοξία προτάσεις και κοινωνικές παρεμβάσεις τους.

Και ενώ το θέρος καλά κρατεί και πολλοί από εμάς, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, ήδη με λαχτάρα επισκεπτόμαστε τις ολογάλανες θάλασσες και χρυσές ακρογιαλιές της πατρίδας μας, κάποια «ανήσυχα» μέλη του συλλόγου μας, είχαν μια εξαιρετική ιδέα και πρόταση. Ο πολιτιστικός σύλλογος να συμβάλει με τους εθελοντές του ενεργά στον καθαρισμό ανοιχτών, δημόσιων χώρων στην ευρύτερη περιοχή του Τριλόφου. Έτσι ώστε οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στους πολίτες του μεγάλου μας χωριού, κατάλληλοι για να τους επισκεφθούν με ασφάλεια, να τους χρησιμοποιήσουν και να τους απολαύσουν.

Ύστερα, λοιπόν, από διαβουλεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών μας, συναποφασίστηκαν τα εξής:
– Με πρωτοβουλία και εποπτεία του Πολιτιστικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους 2020 μια κεντρική δράση εθελοντικού καθαρισμού (απορρύπανσης) των ανοιχτών, δημόσιων χώρων του χωριού. Στη δράση αυτή επιδίωξή μας θα είναι να συμμετάσχουν οι πολίτες και οι φορείς του Τριλόφου που το επιθυμούν, με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης.
Η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησης της δράσης θα έχει καθορισθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους 2020 και θα κοινολογηθεί σε όλους τους κατοίκους και όλους τους φορείς με κάθε πρόσφορο μέσο.

– Την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, από 18.30 μμ έως και 21.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη του συλλόγου μας και κάθε πολίτη που επιθυμεί να λάβει μέρος, ομαδικός περίπατος στα αλσύλλια του Τριλόφου. Με τήρηση των αποστάσεων και λοιπών μέτρων ασφαλείας λόγω κορονοϊού– για τον εντοπισμό και τον καθορισμό των δημόσιων χώρων και άλλων περιπατητικών διαδρομών που χρήζουν απορρύπανσης και θα επιλεγούν για καθαρισμό τον Σεπτέμβριο.

Το μόνο που χρειάζεται να “φορέσετε” είναι το πλατύ σας χαμόγελο και την χαρούμενη διάθεσή σας.
Σας περιμένουμε”

Φωτογραφίες από τον πρώτο αναγνωριστικό καθαρισμό κάποιων αλσυλλίων του Τριλόφου, σε κοινή δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου το απόγευμα 14 Ιουλίου 2020, με εθελοντές της Μίκρας και μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, θα δείτε πατώντας εδώ.

Εθελοντισμός είναι αγάπη σε πράξη!