You are currently viewing Έλα κι εσύ – Δράση καθαριότητας

Έλα κι εσύ – Δράση καθαριότητας

Με την πρόσκληση “Έλα κι εσύ”, απευθύνθηκαν οι ομάδες Πολιτικής Προστασίας, Ε.Π.Π.ΜΙΚΡΑΣ και ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. στον κόσμο. Οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν μαζί την δράση.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε κοινή δράση καθαριότητας στην περιοχή της ακτής Θερμαϊκού, στην Περαία.  Μια παραλία που πολλοί επιλέγουν για την βόλτα τους από όλες τις γειτονικές περιοχές. Ο καιρός βελτιώνεται και ευελπιστώντας και στην χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, συναποφασίστηκε η δράση καθαριότητας. Στόχος να προσφέρουμε στους επισκέπτες της ακτής Θερμαϊκού ασφάλεια και προστασία.

Μέλη των εθελοντικών ομάδων και απλοί εθελοντές συγκεντρώθηκαν και καθάρισαν την ακτή. Η δράση διήρκεσε όλο το πρωινό της Κυριακής έως το μεσημέρι.
Η ακτή ήταν πραγματικά σε άσχημη κατάσταση, από την αδιαφορία και την κακή διαχείριση των σκουπιδιών… Ευελπιστούμε η δράση μας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μην πετούν σκουπίδια παρά μόνο στους κάδους. Συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός σάκων με απορρίμματα.

Οι έννοιες εθελοντισμός, συνέργεια και πολιτική προστασία συμπεριλαμβάνουν σαφώς και το περιβάλλον.
Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Διεκδικούμε καθαρούς χώρους του τόπου μας, δίνοντας το παράδειγμα. 

Ο εθελοντισμός είναι αγάπη σε πράξη!