You are currently viewing Μεγάλη φωτιά στην Πυλαία

Μεγάλη φωτιά στην Πυλαία

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2021, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Πυλαίας-Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Τοπογράφοι κάτω από το Ν751 σε Πυλαία και Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Έκαιγε χόρτα και χαμηλή βλάστηση, ενώ απειλήθηκαν και κοντινά σπίτια.

Χρειάστηκε η συνδρομή πολλών πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π. Υ.) καθώς και συνδρομή οχημάτων και προσωπικού όμορων δήμων και εθελοντικών ομάδων.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα.

Μαζί επιχειρήσαμε κι εμείς, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας με το όχημά μας ενώ πολλές εθελοντικές ομάδες έστειλαν τα οχήματά τους με νερό.

Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Canadair. Η άφιξη και ρίψη νερού από τα τα πυροσβεστικά canadair ήταν καθοριστικής σημασίας να μην επεκταθεί επικίνδυνα η φωτιά.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε λίγες ώρες και στη συνέχεια κατασβήστηκε με επιτυχία.

 

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως αναφέρουμε αναλυτικά σε άρθρα μας, ώστε να μην προκαλούμε πυρκαγιές με την συμπεριφορά μας. Σημαντικό είναι επίσης να ενημερώνουμε άμεσα τις αρχές όταν αντιλαμβανόμαστε μια φωτιά.

Ευχόμαστε φέτος το καλοκαίρι να μην “ζήσουμε” καμία μεγάλη πυρκαγιά, κι ακόμα καλύτερα καμία πυρκαγιά!

Οι Εθελοντές μας περιπολούν τακτικά στην περιοχή ευθύνης μας, ώστε να αποτρέψουμε κάθε πυρκαγιά και να δράσουμε έγκαιρα!