You are currently viewing Φωτιές Περαία και Πλαγιάρι

Φωτιές Περαία και Πλαγιάρι

Συμβάν 1

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 3 το μεσημέρι, φωτιά εντοπίζεται σε ξερά χόρτα. Για πολλοστή φορά, το σημείο αφορά στην περιοχή της Περαίας. Στην αεροπορική βάση της Μίκρας, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά…

Μέλη μας, βρισκόντουσαν σε επιφυλακή στη βάση μας με το πυροσβεστικό μας όχημα σε ετοιμότητα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέδραμαν στις προσπάθειες των πληρωμάτων 3 οχημάτων της Πυροσβεστικής, που επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Οι συντονισμένες προσπάθειες, έφεραν έφεραν γρήγορα αποτέλεσμα και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Συμβάν 2

Στις 6 το απόγευμα, πάλι συναγερμός, λόγω αναφοράς για ύπαρξη φωτιάς, σε χορτολιβαδική έκταση. Αυτή τη φορά στην περιοχή του δρόμου Πλαγιαρίου προς Μηχανιώνα. Πάλι και εδώ για πολλοστή φορά… Η φωτιά επεκτάθηκε λόγω αέρα σε γειτονικούς αγρούς, ενώ πέρασε και στην αυλή παρακείμενης οικίας.

Προς ενίσχυση των 5 οχημάτων της ΕΜΑΚ, ήρθαν και τα 2 οχήματα της ομάδας της Θέρμης που βοήθησαν στην κατάσβεση μαζί με το δικό μας, των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας και 5 μέλη μας. Ευτυχώς, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, προκαλώντας μόνο μικρές ζημιές στο οίκημα.

Συμβάν 3

Πριν τελειώσει η μέρα γύρω στις 9 το βράδυ, είχαμε και πάλι φωτιά στο ίδιο μέρος του πρώτου συμβάντος της ημέρας, στην Περαία.

Μέλη μας (6) ήταν στην κάλυψη της μουσικής εκδήλωσης ART FESTIVAL και 4  μέλη παρέμεναν στην βάση μας στην Καρδία, λόγω επιφυλακής. Εξαιτίας της μεγάλης επιστροφής, των εκδρομέων από Χαλκιδική, για τυχόντα ατυχήματα, νέος συναγερμός…πάντα βρίσκονται μέλη μας στη βάση ετοιμότητά μας.

Σε αυτό το συμβάν τα μέλη μας χρειάστηκε να βοηθήσουν στην διαχείριση της κυκλοφορίας των διερχομένων αυτοκινήτων, εξαιτίας του καπνού. Λίγο αργότερα βοήθησαν, με παροχή εξειδικευμένης γνώσης, όχημα της Π.Υ, να αλλάξει τον σκασμένο τροχό του… Τέλος καλό όλα καλά.