You are currently viewing Φωτιές στην Καρδία και το Μεσημέρι

Φωτιές στην Καρδία και το Μεσημέρι

Στις 6 Αυγούστου 2021, η ομάδα μας είχε συμμετοχή στις κατασβέσεις φωτιάς σε 2 μέρη της ευρύτερης περιοχής μας. Συνολικά συμμετείχαμε με το όχημα και 7 μέλη μας.

Φωτιές είχαμε στην Καρδία σε γεωργικές εκτάσεις στον παράδρομο της Καρδίας προς το Μεσημέρι, νωρίς το πρωί. Επιχειρήσαμε μαζί με 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Αργότερα το βράδυ ξέσπασε πάλι φωτιά σε διπλανό σημείο, όπου και προστρέξαμε και πάλι για την οριστική της κατάσβεση.

Φωτιά ξέσπασε επίσης σε χορτολιβαδική έκταση με καλλιέργειες στο Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενήργησαν 18 άτομα της Πυροσβεστικής υπηρεσίες με 9 οχήματα ενώ στο σημείο βρίσκεται και μία ομάδα πεζοπόρων τμημάτων.

Ευτυχώς όλες οι φωτιές της περιοχής μας για την ημέρα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άψογη συνεργασία την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης υπό τον αντιδήμαρχο κ. Κουγιουμτζίδη αλλά και τους Εθελοντές της Ομάδας Μεσημερίου.

Επίσης να επισημάνουμε την εξαιρετική προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και ειδικά αυτούς που παράτησαν τις οικογένειές τους και ήρθαν από μακριά, για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες λιγοστές υπηρεσίες, λόγω του ότι και από εδώ έφυγε πολύς κόσμος, προς ενίσχυση των δυνάμεων της νότιας Ελλάδας.

Η ομάδα μας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, όλο αυτό το διάστημα περιπολούμε τις περιοχές ευθύνης μας και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για κάθε περίπτωση.