You are currently viewing ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ στον ΤΡΙΛΟΦΟ

ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ στον ΤΡΙΛΟΦΟ

ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΙΛΟΦΟ

Την Παρασκευή 28/1/2022 γύρω στις 23:30 η ομάδα μας δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τριλόφου κ. Κατερίνα Λιόλιου.
Αφορούσε την υποστήριξή της ομάδας μας, ώστε να αντιμετωπιστεί μεγάλη διαρροή πετρελαίου επί της ασφάλτου της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στον Τρίλοφο.
Μετά από επικοινωνία και με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κ. Κώστα Κουγιουμτζίδη πήγαμε επιτόπου.

Έξι μέλη της ομάδας μας, σε συνεργασία με την Τροχαία Αεροδρομίου, ξεκινήσαμε άμεσα την κάλυψη της διαρροής με πριονίδι (μια μεγάλη σακούλα) που
είχε στην διάθεσή της η ομάδα.
Ταυτόχρονα φέραμε και μία όμοια σακούλα με πριονίδι, που είχε μέλος της ομάδας στον επαγγελματικό του χώρο. Παρόλα αυτά, δεν αρκούσε η διαθέσιμη ποσότητα σε πριονίδι.
Το περιπολικό της τροχαίας υποχρεώθηκε σε τρείς ανεξάρτητες διαδρομές ώστε να μας προμηθεύσει άλλες τρεις μεγάλες σακούλες με νέο υλικό.

Κατά τις 2:00 του Σαββάτου και αφού εφαρμόσαμε με απόλυτη επιτυχία το διαθέσιμο πριονίδι σχεδόν στο σύνολο της διαρροής, κηρύξαμε την λήξη του συμβάντος.
Το σκοτάδι της νύχτας σε συνδυασμό με την σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και ένα ελαφρύ αεράκι έκανε δύσκολο το όλο εγχείρημα.
Ένας κάτοικος μας βοήθησε στην όλη προσπάθεια. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!!

Η δράση των μελών της ομάδας μας και η άμεση ανταπόκριση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή πιθανών τραυματισμών διερχομένων πεζών ή ατυχημάτων στην κίνηση των οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, δίνουν πάντοτε το παρόν με αρκετά μέλη, σε κάθε κάλεσμα προς αντιμετώπιση συμβάντων, στον τομέα ευθύνης. Πολλές φορές μάλιστα συνδράμουν και στις γειτονικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, όπως αντίστοιχα πράττουν και αυτές.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και το έργο μας και γίνετε κι εσείς εθελοντές στην ομάδα της περιοχής σας!