You are currently viewing «Μαραθώνιος της Ιστορίας» και «Νυχτερινός» 2021

«Μαραθώνιος της Ιστορίας» και «Νυχτερινός» 2021

Η μεγάλη γιορτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή (21/11), με τους δρομείς να απολαμβάνουν μοναδικές διαδρομές στην «καρδιά» της πόλης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ μία διπλή γιορτή στην πόλη μας!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin αφορούσε

  • στον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης
  • στον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων), και
  • στον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 12:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ αφορούσε

  • στον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος της Πλ. Ελευθερίας),
  • στον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 17:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου), και
  • στον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 20:15, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος των δύο διοργανώσεων είχαν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παρότι μάλιστα η πανδημία δημιούργησε ιδιαίτερες συνθήκες, ο παγκόσμιος χαρακτήρας των δύο διοργανώσεων αποτυπώθηκε μέσα από την παρουσία δρομέων από πέντε ηπείρους και 53 χώρες, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Μπουτάν, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Χονγκ Κονγκ.
Η πλήρης λίστα των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στη διπλή δρομική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας έχει ως εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βρετανία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κένυα, Κίνα, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Μεξικό, Μπουτάν, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Χονγκ Κονγκ και Ελλάδα.

Ξεχωριστό μήνυμα στέλνουν, μέσα από την προσπάθεια τους, δρομείς που αγωνίστηκαν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο, στηρίζοντας με την συμμετοχή τους τον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης των δύο διοργανώσεων.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελούν τακτικά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Διεθνής Μαραθώνιος. Παράλληλα τελούνται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζονται επίσης από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους www.thesshalfmarathon.orgwww.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org.

Στους αγώνες αυτούς η ομάδα μας, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε με θέσεις ευθύνης για παροχή Α’ Βοηθειών σε κάθε περίπτωση. Πολλά μέλη μας οργανώθηκαν και κάλυψαν όλες τις διαδρομές στα ορισμένα πόστα τους. Η επικοινωνία μεταξύ τους γίνεται πάντα με τους ασυρμάτους. Φαρμακεία και απινιδωτές διατίθενται πάντα στο εξοπλισμό μας ώστε να είμαστε άμεσοι κι αποτελεσματικοί έως να φθάσει το ΕΚΑΒ. Επίσης, τα μέλη μας είχαν στην διάθεση της οργανωτικής επιτροπής αυτοκίνητα και μηχανές για άμεση επέμβαση όπου χρειαζόταν.
Ευτυχώς, η μέρα κύλησε ομαλά και δεν χρειάστηκαν οι εξειδικευμένες υπηρεσίες μας Α’ Βοηθειών.

Ευχόμαστε και του χρόνου να έχουμε αντίστοιχα επιτυχή διεξαγωγή με ακόμα περισσότερους δρομείς.