You are currently viewing Τροχαίο στην Καρδία: Τζιπ συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο

Τροχαίο στην Καρδία: Τζιπ συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο

Τροχαίο είχαμε, στην περιοχή ευθύνης μας, το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021, στον δρόμο ανάμεσα σε Καρδία και Σχολάρι.

Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τζιπ.  Όπως αναφέρεται το τζιπ χτύπησε το σχολικό λεωφορείο που προπορευόταν, με αποτέλεσμα το σχολικό να βγει έξω από το δρόμο και να συγκρουστεί με κολόνα.

Το σχολικό λεωφορείο μετέφερε μαθητές μικρής ηλικίας, από 3 έως 7 ετών.

Επτά τραυματίσθηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Τραυματίας είναι και ο οδηγός του τζιπ.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών και δυνάμεις της Τροχαίας.

Η ομάδα μας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, κινητοποιήθηκε άμεσα και συμμετείχε ενεργά, με το πυροσβεστικό όχημα και 3 μέλη της.

Βοήθησε τα πληρώματα των 4 περιπολικών στην διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα. Ο λόγος ήταν τα πολλά ασθενοφόρα και η ευαισθησία των διερχόμενων οδηγών για τα μικρά παιδιά, κατά μήκος του ρεύματος της Μουδανιών, προς Χαλκιδική. Γρήγορα όμως, με την μεταφορά των μαθητών στα νοσοκομεία, ελέγχθηκε η ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Χρειάστηκε δε, να πλυθεί το οδόστρωμα, με την χρήση της πυροσβεστικής αντλίας για την απομάκρυνση κατάλοιπων των αυτοκινήτων, του τροχαίου ατυχήματος καθώς και των ρύπων από λάδια…

Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιον σοβαρό θανάσιμο τραυματισμό. Ευελπιστούμε τα παιδιά να συνέρθουν γρήγορα από το σοκ.